GK & Current Affairs Quiz: April 16, 2020

      1- Which Indian newspaper that was being published in the United States for 50 years has ceased its printed edition?

    • India Abroad
    • Indians in America
    • Indian Panorama
    • Indian Diaspora

    Correct Answer : A [India Abroad]

      2- Which space company has received the contract of NASA to ferry cargo and supplies to the agency’s proposed lunar space station?

    • Blue Origin
    • SpaceX
    • Astra Space
    • Exos Aerospace

    Correct Answer : B [SpaceX]

      3- Which Indian public sector bank unveiled a new logo ahead of its merger with the United Bank of India and the Oriental Bank of Commerce?

    • Bank of Baroda
    • Punjab National Bank
    • Canara Bank
    • Union Bank of India

    Correct Answer : B [Punjab National Bank]

      4- What is the new limit for investment of Foreign portfolio investors (FPI) in corporate bonds, as per the notification of the Reserve Bank of India?

    • 10%
    • 12%
    • 15%
    • 17.5%care

    Correct Answer : C [15%]

      5- Ken Shimura, a Japanese personality who recently passed away, was associated with which field?

    • Entertainment
    • Business
    • [C] Politics
    • [D] Research

    Correct Answer : A [Entertainment]

      6- All private sector and foreign banks should intimate re-appointment of MD & CEO how many months in advance, as per the new stipulation of the Reserve Bank of India?

    • Three
    • Four
    • [C] Six
    • [D] Eight

    Correct Answer : C [Six]

      7- The Foreign Trade Policy, which has been extended till March 2021, came into force in which year?

    • 2014
    • [B] 2015
    • [C] 2016
    • [D] 2017

    Correct Answer : B [2015]

      8- ‘Navaratnalu – Pedalandariki Illu’ is a welfare scheme of which Indian state, under which 25 lakh house sites are to be distributed at concessional rates to the poor?

    • Karnataka
    • Andhra Pradesh
    • Telangana
    • Kerala

    Correct Answer : B [Andhra Pradesh]

      9- The statehood day of which Indian state is celebrated as ‘Utkal Divas’ on April 1?

    • Rajasthan
    • Odisha
    • Gujarat
    • Karnataka

    Correct Answer : B [Odisha]

      10- The 70th anniversary of the establishment of Diplomatic relations between India and which country, was celebrated on April 1?

    • Thailand
    • China
    • Japan
    • Nepal

    Correct Answer : B [China]